ANNONS

Kort gräs i diket

Nu presenterar Slagkraft en helt ny serie av buskröjningsaggregat. Den nya SH-serien, ersätter under våren det tidigare modellprogrammet av slagor.
Slagkrafts mål med den nya generationen har varit att ta fram ett bra aggregat med en enkel och robust uppbyggnad, få underhållspunkter och säker drift.
Enligt Håkan Bergh, marknadsansvarig för Slagkrafts produkter är kärnan i en kättingslaga chassit och slagans kåpa, eftersom det är kåpan som avgör aggregatets
köregenskaper och prestanda.
– Den stora nyheten är att SH-seriens slagor har fått en ny lätt förhöjd kåpa som bygger på en svetsad tårtbitskonstruktion med sluttande sidor och utan justeringsstag, berättar Håkan Bergh.
Resultatet är ännu bättre köregenskaper, högre prestanda och enklare underhåll än tidigare serier.
– Då det gäller bilar så talar man om vägegenskaper. Då det gäller slagor så kan man istället tala om dikesegenskaper, säger David Lindberg, eftermarknadsansvarig som varit delaktig i framtagandet av SH-serien.
– Som förare ska man inte behöva passa sitt aggregat hela tiden utan bara följa med i körningen, säger han.
I de tidigare modellprogrammen tog de fyra justeringsstagen hand om kåpans rörelser vilket ledde till att man flera gånger behövde stanna för injustering, särskilt om man arbetade i svårare miljöer.
Med den nya konstruktionen har man vunnit både följsamhet och styrka vilket medfört att justeringsstagen kunnat tas bort. Att egenskaperna är förbättrade och underhållet mycket enklare har varit tydligt på de tiotal slagor som varit ute på fältprov.
– Det man som användare också kan märka är ett bättre klippresultat. Då kåpans tak är högre i centrum klipps materialet renare och det blandas med mer luft. Detta gör att klippet inte packas och fastnar så lätt inuti kåpan. Även utanpå kåpan glider materialet av tack vare de sluttande, blanka, släta sidorna, säger Håkan Bergh.
En annan konstruktionsförbättring är hydraulmotorns placering som gör att man kan vända hydraulslangarna åt de håll man vill.
Nya SH-serien kommer att finnas i fem olika klippbredder: 125, 150, 170, 190 och 210 centimeter.
– Ska man köpa en ny slaga så slussas man direkt in på nya serien. SH-serien ersätter helt det tidigare programmet under våren och går att beställa redan nu, säger Håkan Bergh.
SH TW slaga liten

Relaterade artiklar