ANNONS

Case IH Maxxum 145 Multicontroller- världens mest bränsleeffektiva fyrcylindriga traktor för fältarbete

Case IH Maxxum 145 Multicontroller med ActiveDrive 8-transmission har en rekordlåg specifik bränsleförbrukning för en fyrcylindrig traktor. Det visar DLGs senaste Powermix Test. Testet visar att den  är nästan 9,5 procent under närmaste konkurrent. En Case IH Maxxum 145 Multicontroller utrustad med företagets nya ActiveDrive 8-växellådor har uppnått den lägsta specifika bränsleförbrukningen som någonsin registrerats för en fyrcylindrig traktor i PowerMix-testet som utförs av Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG). Den nya modellen fick utmärkelsen Årets Maskin 2018 vid Agritechnica och uppnådde en genomsnittlig specifik bränsleförbrukning på 258 g / kWh i avsnittet Field Work i testet, nästan 9,5% lägre än 282 g / kWh registrerat av närmaste konkurrent. Testet utfördes vid DLG Test Center nära Frankfurt med DLG PowerMix Roller-stället. Anläggningen är världens mest effektiva för att mäta det kompletta traktorsystemet, eftersom ingenjörer kan simulera riktiga fältförhållanden. På grundval av typiska arbetsbelastningar har DLG definierat 14 lastcykler, där det totala fordonets bränsle- och AdBlue-konsumtion, prestanda och slutgiltigt energieffektivitet bestäms. Cyklerna speglar typiskt fält- och transportarbete under partiella och fulla belastningar. Testerna täcker rent dragarbete, till exempel med plog eller kultivator, samt blandat arbete med kraftuttagsaxel till och hydrauliksystemet aktivt, som med en gödselspridare eller balpress. Tunga och lätta transportuppgifter återges också för att få en övergripande bild av traktorns energieffektivitet i bruk. Resultaten sammanfattas i den respekterade Powermix-figuren, vilket ger en noggrann bedömning av bränsleeffektiviteten hos olika märken och modeller av traktor under praktiska förhållanden.

Maxxum 145 Multicontroller drivs av en 4,5-liters, fyrcylindrig, turboladdad och laddluftkyld FPT-motor som uppfyller Steg IV-utsläppsregler med hjälp av det Hi-ESCR-selektiva katalytiska reduktionssystemet. Motorn har en nominell effekt på 107 kW (145hk) vid 2 200 rpm och ger upp till 118 kW (160hk) med Power Management. Den maximala effekten på 114 kW (155hk) produceras vid 1 800 rpm och 129 kW (175hk) med Power Management. I DLG PowerMix-testet registrerade Maxxum en genomsnittlig bränsleförbrukningsfaktor på 258 g / kWh med en specifik förbrukning från 230 g / kWh vid körning med rotorharv vid 100 % belastning till 302 g / kWh med en balpress. En viktig faktor i resultatet var traktorns ActiveDrive 8-växellåda, en ny 24 x 24 semi-powershift som ger åtta powerhift-steg i var och en av tre grupper. Denna transmission kan nu specificeras på alla Maxxum Multicontroller traktorer från 116 hk till 145 hk som ett alternativ till ActiveDrive 4, ett fyrstegs 16 x 16 40 km / h halvkraftsförskjutningssystem och den kontinuerliga variabla 50 km / h CVXDrive kontinuerligt- variabel (CVT) överföring. Med funktioner som gör traktorn effektivare och mer avslappnande att köra, är ActiveDrive 8 lämpad för krafthärliga uppgifter där underhållet av momentum är kritiskt, t.ex. odling eller drift av stora gräsklippare, eftersom kopplingspedalen inte behöver byta växel. Räckvidd En av ActiveDrive 8, som täcker hastigheter upp till 10,2 km / h och är konstruerad för tyngre utkast till arbete och applikationer som kräver mycket låga hastigheter, finns också med ytterligare kryphastigheter. Räckvidd Två, täcker nästan 90 % av fält-, gräsmark och lastare krav, så att traktorn kan arbeta under full belastning, utan vridmomentstörning, från 1,6-18,1 km / h. För vägresor är överföringen utformad så att den kan börja i Range Three; En Smart Range Change-funktion möjliggör snabb framsteg genom intervall, upp till den tredje som tillåter markhastigheter upp till 50 km / h. “Vi är mycket nöjda med den här rapporten från DLG. Dessa tester är helt oberoende, sätter standarden för testning av jordbruksmaskiner och är högt respekterade av bönder över hela världen “, kommenterade Vincent Hazenberg, produktchef på Case IH. “Bränslekostnaderna är nu ett viktigt övervägande för alla jordbrukare, så maximering av effektiviteten är viktigt för att minimera produktionskostnaderna. DLG-testet visar att vår nya Maxxum 145 Multicontroller med den innovativa ActiveDrive 8-överföringen erbjuder jordbrukarna tydliga fördelar på detta område. ”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng