ANNONS

Båghall för spannmål och djur

JL Agriparts har tagit in båghallar från Meridian. Den finns i bredder från 12,20 till 20,70 meter och det intressanta är att de är fribärande. Beroende på bredd mäter man 5-7 meter på hallens mitt. Det vanligaste är att man placerar båghallen på en sockel av betongblock eller L-stöd, vilket gör att höjden på hallen ökar.

Meridian båghallar finns i två tjocklekar vad gäller plåt – en tunnare för hallar som ska användas för djur eller maskiner och en tjockare för exempelvis spannmålslagring. Hallen på 12,20 meter klarar av spannmål lastat till 3,7 meters höjd räknat vid rasvinkeln och varianten på 20,70 meter håller för 3 meters höjd på spannmålsbunken.

Att bygga en båghall är ett kostnadseffektivt sätt att få en inomhusyta, eftersom det mesta av bygget kan göras av lantbrukaren själv och för att konstruktionen är billigare. Som exempel kostar en 12,20 meter bred hall 7 065 kronor per löpmeter för själva plåtkonstruktionen. Det ger en kostnad på 212 000 kronor för en hall på 30 meter, uppger JL Agriparts.