ANNONS

Grovsorterare med stor kapacitet

Sandvik Construction breddar sitt utbud med det nya grovsorteringsverket QE241. Modellen har kompakt konstruktion och är enkel att transportera, och har samma suveräna, användarvänliga egenskaper som de andra grovsorterarna i Sandviks utbud.
Utvecklingsarbetet med QE241 har baserats på kunders önskemål. Maskinen är framtagen för den europeiska marknaden och passar perfekt för alla företag som lägger störst vikt vid prestanda, mångsidighet, mobilitet och användarvänlighet. QE241 bygger på Sandviks mångåriga erfarenhet av att konstruera mobila sorteringsverk, och har gemensamma egenskaper med de större modellerna, som till exempel konfigurationsalternativet med tvåvägs uppdelning och sekvensiell start.
Verket har lamellmatare med variabel hastighet som klarar tung användning, och en aggressiv 3 500 x 1 240 millimeter dubbeldäckad siktlåda. Det ger störst siktarea i klassen. Kombinationen med ”banan”-dukar på underdäck ger en unikt verksam och effektiv siktningslösning. Den 1 200 millimeter breda transportören klarar de tuffaste överkornsmaterial. Fin- och mellanstort material hanteras av två hydrauliskt hopfällbara sidotransportörer. Med ett brett utbud av siktmedia är QE241 en verkligt mångsidig maskin som kan konfigureras enligt specifika krav för olika applikationer.
Underhållet är enkelt tack vare den hydrauliska lyftanordningen på siktlådan, som QE241 också har gemensamt med sina större syskon, och som gör underdäck lättåtkomligt för service och byte av siktmedia.
Maskinen är utformad för enkel transport. Den väger 17 500 kilo och har hydrauliskt hopfällbara transportörer samt ett kraftigt tråg i ett stycke som går snabbt att montera. Detta i kombination med sin kompakta design gör QE241 perfekt för entreprenörer som behöver kunna flytta sig snabbt mellan olika jobb.
Säkerhet och komfort för operatören är högprioriterat. En viktig fördel för våra kunder är det användarvänliga styrsystemet och användargränssnittet med sekvensiell start, något som alla våra sorteringsverk i 1-serien har gemensamt. Modellen har tvåväxlade larvband för att kunna flyttas fortare mellan uppdragsplatser.
QE241_QJ241_QRY_002

Relaterade artiklar